Matka jouluun

”Onko sama matka jouluun ihmisillä kaikilla, voiko tunnelman tään kokee kaupunkien raitilla? Innostuuko lapset Afrikan näin kovin joulusta? Syökö hekin puuroa, onko vapaata myös koulusta?”

Joulusta ja joululauluista lumoutuneina parivaljakko Renne Karppinen (Höppänä-tonttu) ja Seija Rannikko (Leija-tonttu) ovat työstäneet 12 kappaleen verran ihka uusia joululauluja. Luonto monipuolisine ilmentymineen, etenkin sydäntalven pimeä joulun aika on innoittanut parivaljakon laulujen luomisen maailmaan. Laulujen sanoituksista on pääosin vastannut Seija ja sävellykset ovat puolestaan Rennen käsialaa.

Lauluissa kerrotaan ystävyydestä, yhdessä tekemisen riemusta, talven iloista, piparien leipomisesta, luonnon ihmeistä nauttimisesta ja arjen asioiden tunnelmoinnista.Uusissa joululauluissa näkyy ja kuuluu lapsen mielen avoin ihmettely ja sadun maailmaan heittäytyminen.

Sävellykset ovat tyylilajeiltaan monipuolisia. Lauluissa kuullaan hitaita balladeja, valssia, rockia ja aivan omaa luokkaansa olevia rytmejä. Lintulaudan Jouluruuhkassa esimerkiksi on jäljittelemätön joulukomppi, mitä ei ole missään ennen kuullussa laulussa käytetty.

Alkutalven loskakeleissä tarpoessa saattaa kylmä vuodenaika tuntua kestämättömältä, lääkityksenä siihen kannattaa kuunnella Lumihiutaleet kappaletta, jossa on iloisia, positiivisia ajatuksia talvesta.

”Onpas kiva, kun on jäätä ja liukasta, voipi tossuilla jään päällä vinhaan piukasta.”

Leija- ja Höppänätontun konsertissa on kaikilla ikään, näköön ja kokoon katsomatta lupa heittäytyä tunnelmoimaan, vaikka Joulun tanssin mukaan:

”Hurmaantunut ken on tähtien vyöstä, tietää hän miten lumottua se on maata hangella, pois aatteet työstä olla vain, on siinä mieli huoleton.”

IMG_4293

1.Pauliina Paukku   2,36          sanat

2. Leija Tontun Vinkkeli   3,17          sanat

3. Joulun Tanssi   3,18          sanat

4. Ketun Uni   3,30          sanat

5. Jääpuikkolaulu   2,43          sanat          leikki

6. Joulutouhut Kanilassa   4,04          sanat

7. Aeli Reetan Piparin Leipomus Laulu   3,52          sanat

8. Lintulaudan Jouluruuhka   3,51          sanat

9. Höppänän Joulusiivous   3,46          sanat

10. Lumimuori Nella   3,45          sanat

11. Lumihiutaleet   3,47          sanat

12. Matka Jouluun   3,33          sanat