Puolukkarunot ja Rallit 2002

Parhaat Puolukkarunot ja Rallit 2002

Arktiset Aromit Ry.n järjestämälläPuolukkaruno-kilpailulla haluttiin tehdä tunnetuksi puolukkaa ja sen tiimoilta järjestettyjä Joukkuemarjastuksen MM-Kisoja Suomussalmella. Runokilpailuun saatiin kaikkiaan 374 runoa eripuolilta Suomea. Eniten Pohjois Savosta ja Pohjois Pohjanmaalta.

1 sija:  Simo Viinikkala Suomussalmi. Runo Puolukan Punaiset Posket liittyy sisällöltään puolukanpoiminnan MM-Kisoihin ja siinä kuvataan pilke silmäkulmassa puolukanpoimintaa.

2 sija: Saara Rönkä Juankoski. Runo Varpu Punamarjainen on huumoripitoinen legenda puolukan tulosta Pohjolan karuille maille.

3 sija: Pekka Auvinen Oulu. Runo Puolukkaneuvos on letkeä modernin ajan kuvaus hillittömästä puolukanpoimijasta

4 sija: Sari Mäki-Penttilä Oulu. Runo Punanokkaiselle Puolukalle on kalevalanmittaan kirjoitettu saduntenhoinen kuvaus punanokkaisesta puolukasta.

Tämä Cd sisältää Simo Viinikkalan ja Pekka Auvisen runot Renne Karppisen säveltämänä sekä Saara Röngän ja Sari Mäki-Penttilän runot Mervi Seppäsen lausumana. Toivomme näiden sävellysten ja esitysten edistävän kiinnostusta marjastukseen ja lisäävän suomalaisen puolukan käyttöä. Cd:n valmistusta on tukenut Maaseutupolitiikan yhteistyöryhmä/maa ja metsätalousministeriö.

Puolukan Punaiset Posket          sanat

Puolukkaneuvos          sanat

Varpu Punamarjainen          sanat

Runo Punanokkaiselle Puolukalle          sanat